Veelgestelde vragen

Voor welke doelgroep is manotherapie geschikt?

Manotherapie is geschikt voor iedereen. Ik werk niet met een ideale klant, omdat ik geloof dat de kracht van manotherapie voor iedereen helpen kan zijn.
Daarnaast is het voor mij als therapeut niet van belang met welke persoonskenmerken, deel van de samenleving, geaardheid of afkomst u zichzelf identificeert.
Iedereen is welkom in mijn praktijk.

Is manotherapie een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie?

Manotherapie is een vorm van therapie die werkt met de principes van onze 5 lichamen.
Wanneer je in de spiegel kijkt zie je één lichaam, je fysieke lichaam. Dat is wat we waarnemen met onze ogen. Maar, there is more then meets the eye.
Je bestaat namelijk niet alleen uit een fysiek lichaam, maar hebt daarnaast het energetisch lichaam, het mentale lichaam, het spirituele lichaam en het astrale lichaam.
De eerste drie zijn erkend door de hedendaagse wetenschap zoals wij deze kennen; de geneeskunde beslaat de protocollen die toegepast worden bij de behandeling van het fysieke lichaam. De psychologie de protocollen die worden toegepast bij de behandeling van het mentale lichaam. En de quantumfysica de protocollen die toegepast worden bij heling van het energetisch lichaam. Door middel van het toepassen van deze basale behandelprotocollen zoals massage, accapresuur en bewegingstechniek worden blokkades in het fysieke lichaam opgeheven, zoals ook gebruikt door een fysiotherapeut, accapuncturist en osteopaat. De vormen van geneeskunde die bij velen bekend zijn.

Maar bij manotherapie worden deze lichamen gezien als één samenwerkend geheel, en niet zoals in de reguliere geneeskunde als opzichzelfstaand.
Het lichaam spreekt een eigen taal. Het fungeert als klankbord van onze innerlijke gevoelens, stemmingen en de taal van de ziel.
Manotherapie gaat er vanuit dat we door middel van dit klankbord, mits we het kennen en gebruiken zoals bedoeld, contact kunnen maken met al onze lichamen en hierin een eenheid kunnen ervaren, zoals bedoeld bij onze oorsprong.
Manotherapie helpt u weer de taal van het lichaam te leren verstaan.
Hierdoor komt er balans tussen alle lichamen, waardoor u zich zoals het vaak genoemd wordt “lekker in uw vel” voelt.

Dus de behandelprotocollen die ingezet worden tijdens manotherapie zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar zoals bij elke vorm van energetisch werk ontstaat er een sorrt magie die niet vanuit het menselijk brein verklaard kan worden.

Ik ben niet zweverig of spiritueel, is manotherapie dan wel iets voor mij?

Manotherapie is een vorm van therapie die juist heel erg gericht is op het ervaren van het eigen lichaam en alle processen die ten grondslag liggen aan de beleving van uw leven van alledag. U leert door middel van manotherapie contact maken met de manier waarop uw lichaam met u communiceert en u krijgt handvatten voor in het dagelijkse leven.
Dat is juist heel aards en niet zweverig.

Wat voor kleding moet ik aan?

Het is prettig wanneer u makkelijk zittende kleding draagt waarin u uw armen en benen fijn kunt bewegen. Draag liever geen knellende spijkerbroeken.
Ook is het prettig wanneer u bovenkleding in laagjes draagt, zodat u bovenkleding aan of uit kunt trekken mocht u het koud of warm krijgen tijdens of na de behandeling.

Tijdens de behandeling kunt u uw kleding aanhouden.

Is er een wachtruimte?

Er is geen wachtruimte bij de praktijk, ik wil u dan ook vragen enkel op de afgesproken tijd naar de praktijk te komen.

Ik ben slecht ter been, is de praktijk toegankelijk?

De praktijk is bereikbaar middels twee trappen. Helaas is de praktijk niet toegankelijk met de rolstoel.

Hoe lang duurt de behandeling?

Emoties en regulatie kennen hun eigen tijd en ik geef u de tijd en de ruimte die u nodig hebt. Ik werk daarom niet op de klok. Ik voel wat u en uw lichaam nodig heeft op het moment van behandeling. Dit kan per behandeling en per cliënt verschillen.
Gemiddeld genomen duurt de behandeling 1,5 tot maximaal 2 uur. U gaat de deur uit met meer kalmte en innerlijke rust dan waarmee u gekomen bent.
Wanneer u uitgaat bij het maken van een afspraak van 2 uur (exclusief uw reistijd), dan komt u niet in de problemen met uw verdere planning.

Hoe kom ik bij de praktijk?

Het adres van de praktijk is Gouden regenstraat 52, 5271 JX Sint- Michielsgestel.

De praktijk is eenvoudig te bereiken vanuit verschillende toegangswegen;
Vanuit richting ’s-Hertogenbosch A2: Neem afslag 22 richting Sint-Michielsgestel.
Vanuit richting Eindhoven A2: Neem afslag 24 richting Vught.
Vanuit richting Tilburg: Volg N65 richting ’s-Hertogenbosch

Waar kan ik parkeren?

Er is voldoende parkeergelegenheid in de straat, zowel verderop als voor de deur. Ook is in de parkeerhaven voor de deur een laadpaal voor elektrische auto’s.

Ik moet mijn afspraak afzeggen, wat nu?

Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak af moet zeggen. Dit kan per what’s app of telefonisch, gelieve 24 uur voorafgaand aan de afspraak. Echter kan het gebeuren dat korter dan 24 uur vooraf verhinderd bent, helaas moet ik dan één uurtarief in rekening brengen.

Wordt de behandeling vergoed? 

De behandelingen die ik geef zijn niet declarabel bij de zorgverzekeraar. Ik kies er bewust voor om niet samen te werken met de zorgverzekeringen, omdat;

– er dan maar een enkele personen met een hoge aanvullende verzekering die kunnen profiteren van het voordeel van declaratie.
– ik mijn diensten dan aan mag bieden aan een beperkte doelgroep

Ik heb er daarom bewust voor gekozen mijn prijzen lager te houden dan een collega waarbij de kosten declarabel zijn. Hierdoor komt u op een zelfde bedrag uit, als wanneer u wel kunt declareren. (rekenvoorbeeld: u betaald bij een collega 75 euro per uur. Voor een behandeling van 2 uur betaald u 150 euro waarvan 40 euro te declareren is. Bij mij betaald u voor een behandeling van 2 uur een bedrag van 100 euro).

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht? 

Wanneer u een klacht heeft over mij als therapeut dan hoor ik het graag. Wilt u de klacht via de officiële weg kenbaar maken, dan kunt u terecht bij het GAT.


Staat uw vraag er niet tussen, schroom niet om vrijblijvend contact op te nemen.