Behandelingen

Waarom manotherapie voor jou?

Duizenden gedachten per dag bepalen jouw werkelijkheid, het leven van alledag.
Denken is wat ons de hele dag bezig houdt, bewust en onbewust. Het zijn onze gedachten die emoties oproepen, waardoor we het leven beleven zoals we het beleven. Soms ga je mee in the flow en soms word je gek van de waanzin van je gedachten. Je ervaart disbalans tussen hoofd en hart, je bent de verbinding verloren.
Het lichaam slaat alle ervaringen op celniveau in het onderbewustzijn op, positief en negatief. Wanneer er geen verbinding is met het lichaam of ervaringen en emoties niet doorleefd worden ontstaan er klachten. Deze klachten uiten zich op mentaal of fysiek gebied.
Je voelt je moe, futloos, uit balans, je bent jezelf niet.
Het lawaai in je hoofd heeft je hart verdoofd.

Je wilt het anders maar hoe? Waar ga je beginnen?
Manotherapie kan door middel van verschillende behandelmethoden blokkades op fysiek en mentaal gebied verhelpen, waardoor de energie weer gaat stromen.
Door manotherapie worden klachten bij de oorzaak aangepakt.
De verbinding wordt hersteld wat zal helpen om je ‘uit je hoofd’ weer ‘in je lijf’ te krijgen.
Manotherapie leert je luisteren naar wat je klachten je willen vertellen.
Je kan weer bewust zijn.

Enkele klachten waarbij manotherapie helpend kan zijn;

 • Emotionele- of mentale klachten.
 • Stressklachten.
 • Hoofdpijn.
 • Buikklachten of problemen bij de spijsvertering.
 • Vermoeidheid of verminderde energie.
 • Allergieën en huidaandoeningen.
 • Klachten in spieren of gewrichten.
 • Verhoogde gevoeligheid (HSP).

Heb je specifieke vragen met betrekking tot jouw klacht, neem dan vrijblijvend contact op.

Reiki

Reiki is een energetische therapie en werkt door middel van handoplegging. Reiki werkt op lichamelijk- emotioneel- en mentaal gebied. Door middel van verschillende handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven op de cliënt. Hierdoor kan de energie in het lichaam vrij stromen en verminderen de klachten vaak op korte termijn, waardoor je je beter voelt.
Ik gebruik Shamballa Reiki in aanvulling op de verschillende behandelvormen en mag mezelf sinds september 2022 Reiki-Master noemen.

IMG_1863
IMG_1781
IMG_1735
IMG_1764

Bewegingstherapie

Ervaringen die in het lichaam op celniveau zijn opgeslagen kunnen energie vastzetten in spieren en gewrichten waardoor spier- en of gewrichtsklachten ontstaan. Door middel van bewegingstechniek, waarbij het gewricht bewogen wordt tot er weerstand ontstaat, kan er ruimte gemaakt worden in de gewrichten. Pijnklachten en ongemakken kunnen hierdoor verminderen. De ervaring is dat de cliënt vaak direct verlichting ervaart.

IMG_1923
IMG_1922
IMG_1917

Balanstherapie 

Ervaringen die in het lichaam op celniveau zijn opgeslagen kunnen energie vastzetten in de organen waardoor bijbehorende klachten ontstaan. Denk aan hoofdpijn, klachten in het hartgebied, ademhalingsproblemen of luchtwegklachten, maag- en of darmklachten, klachten rondom de voortplantingsorganen of klachten in de milt, lever of galblaas. Vaak hebben deze klachten een (onbewuste) emotionele oorzaak. Door middel van het toepassen van handoplegging op de plek waar de organen zich bevinden, kan door balanstherapie energie weer vrij gaan stromen. Vaak merkt men tijdens de behandeling al direct een reactie van het lichaam. Balanstherapie kan in combinatie met het aanpakken van gedragspatronen een significante verbetering geven van het welzijn.

IMG_1784
IMG_1750
IMG_1735

Chakratherapie

Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam. Je kunt de chakra’s zien als knooppunten waar de snelwegen van de energie, de meridianen die zich door het gehele lichaam bevinden, bij elkaar komen. Alle ervaringen die in het onderbewustzijn en het lichaam zijn opgeslagen vormen energieblokkades in het lichaam en kunnen klachten geven die tot uiting komen op of rond de plek waar het chakra zich bevindt. Door handoplegging toe te passen kunnen blokkades worden opgeheven. Ook kan bij chakratherapie het werken met edelstenen een mooie aanvulling zijn. Edelstenen hebben krachtige werking. Elke steen heeft een ander effect op het lichaam en het welzijn. Door middel van het plaatsen van edelstenen op de chakra’s kan duidelijk worden wat de oorzaak is van de klachten en wordt de doorstroming van het chakra optimaal gestimuleerd. Wanneer de chakra’s in balans zijn ervaar je balans in het lichaam en welzijn.

IMG_1830
IMG_1812
IMG_1818

Accapressuur

Zoals bij ‘chakratherapie’ omschreven, lopen door het gehele lichaam energiebanen. De zogenoemde meridianen. Deze energiebanen zorgen voor een goede doorstroming van energie naar alle ledermaten, organen en gewrichten. Wanneer de energie geblokkeerd wordt door fysieke of emotionele ervaringen, ontstaan er blokkades op de verschillende punten op de meridiaan. Deze blokkades kunnen zowel voor fysieke- als emotionele klachten zorgen. De ‘knopen van energie’ worden door middel van accapressuur (drukpunten) losgemaakt, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

IMG_1808
IMG_1804
IMG_1792
IMG_1764

Biosensor

De biosensor is een meetinstrument dat gebruikt wordt tijdens verschillende behandelingen. Het is te vergelijken met een pendel. Door middel van contact met het bio-energetisch veld rond uw lichaam kan de biosensor allerlei zaken uitmeten;

 • Allergieën
 • Intoleranties
 • Tekorten of vergiftigingen
 • Etherische olie
 • Edelstenen

Daarnaast gebruik ik voor en na iedere behandeling gebruik ik de biosensor om te meten of er nog bepaalde protocollen moeten worden uitgevoerd en of de energie goed doorstroomt.

IMG_1807
IMG_1807

Etherische Olie

In mijn praktijk werk ik uitsluitend met 100% pure kwaliteitsproducten. Ik gebruik de etherische oliën van Young Living. Deze oliën zijn goedgekeurd voor therapeutisch gebruik en hebben het A-keurmerk.
Etherische oliën worden gedestilleerd uit de meest krachtige delen van een plant, boom of struik. De olie wordt tijdens de therapie lokaal gebruikt in combinatie met een hypo-allergene draagolie, bijvoorbeeld voor massage voor het verminderen van bepaalde lichamelijke klachten. Ook in de diffuser gebruik ik olie tijdens de behandeling, welke ik vooraf afstem op jou als persoon aan de hand van het intakeformulier.

Bij bepaalde klachten kan een op maat gemaakte olie voor je samengesteld worden die middels een roll-on flesje thuis te gebruiken is.

IMG_1446
IMG_1440
IMG_1439

Kinderen

Kinderen worden tijdens de manotherapie- behandeling anders benadert dan volwassenen. Spelenderwijs zal ik met je kind de behandelingen doorlopen. Een kind kan en hoeft echt niet stil op de behandeltafel te liggen om de behandeling te laten slagen. Er is in de praktijk speelgoed aanwezig waarmee het kind zowel voor als tijdens de behandeling kan spelen. Ik vind het belangrijk het kind serieus te nemen en het kind de regie te laten hebben tijdens de behandeling. Afhankelijk van de leeftijd stem ik mijn manier van werken af aan de behoefte van je kind. Er is geen leeftijdsgrens aan een behandeling, de behandelingen zijn geschikt voor kinderen van 0-18 jaar.

IMG_1931
IMG_1927
IMG_1924
IMG_1925
IMG_1921
IMG_1922
IMG_1908
IMG_1907